Fit na de bevalling

Na de bevalling wil je je graag weer fit voelen.

De cursus Fit na de bevalling is bedoeld om na de bevalling op een verantwoorde manier te werken aan een sneller en beter herstel.

Tijdens de bijeenkomsten werk je aan je conditie en spierkracht, zodat je na de cursus weer verantwoord in kunt stromen bij je eigen sport- en bewegingsactiviteiten.

Verder bestaan de bijeenkomsten uit het geven van houdings- en bewegingsinstructies en is er ruimte voor ontspanning.

Je hoeft niet sportief te zijn om deel te kunnen nemen aan deze cursus. De cursus Fit na de bevalling is een goed vervolg op de Zwangerschapscursus Actief, Zwangerschapscursus Verkort en de Zwangerschapscursus Privé. Tijdens of na de cursus Fit na de bevalling kun je ook nog de cursus Babymassage volgen.

* 4 bijeenkomsten van 1 uur

* de bijeenkomsten zijn ’s avonds

* start vanaf 6 weken na de bevalling

* cursus locaties Leeuwarden (Medisch Centrum Buitenhove), Dokkum (cbs Eben Haëzer)), Burgum (Maxima Centrum Burgum), Drachten (cbs de Spreng)

* kosten € 59,- (10 % korting bij lidmaatschap van “Thuisleven”, een service van Thuiszorg het Friese Land), inclusief koffie en thee.

* samen met thuiszorgorganisatie “Thuiszorg het Friese Land” biedt Rond Geboorte de cursus Fit na de bevalling aan. Hierdoor kun je, afhankelijk van je verzekering en polisvoorwaarden, een gedeeltelijke- of zelfs volledige vergoeding krijgen voor het volgen van deze cursus. Informeer zelf bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Vergoeding Zwangerschapscursussen in 2018 – Independer

* In overleg wordt de startdatum van de cursus Fit na de bevalling gepland.

Vergoeding Zwangerschapscursussen in 2019 – Independer