Zwangerschapscursus Actief – Dokkum Leeuwarden Burgum Drachten

De belangrijkste gebeurtenis in je leven: daar bereid je je goed op voor!

De Zwangerschapscursus Actief is bedoeld voor vrouwen die bewegen willen combineren met duidelijke informatie over zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Tijdens deze cursus werk je aan je conditie en spierkracht. Verder bestaan de bijeenkomsten uit het aanleren van ademhalings- en ontspanningstechnieken en krijg je houdings- en bewegingsinstructies.

Maar het blijft niet bij bewegen. Een groot deel van de bijeenkomsten bestaat uit het geven van duidelijke informatie over zwangerschap, bevalling en kraamperiode, zodat je goed bent voorbereid en weet wat je kunt verwachten. Tijdens de partneravond is ook je partner van harte welkom. De cursus wordt afgesloten met een gezellige Babymorgen, waarin ook informatie wordt gegeven over het opstarten van je eigen bewegingsactiviteiten.

Inhoud:

  • Uitleg bekken en bekkenbodem, anatomie en hormonen, start van de bevalling, houdingen tijdens de bevalling, ontsluitingsfase, persfase, geboorte van je kindje, eerste uren met je kindje en kraamperiode, tips voor de partner.
  • Ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en perstechnieken. Houdings- en bewegingsinstructies, oefeningen voor conditie en spierkracht.

Je hoeft niet sportief te zijn om deel te kunnen nemen aan deze cursus, de Zwangerschapscursus Actief is voor iedereen geschikt. Ook is de Zwangerschapscursus Actief een ideale aanvulling op bijvoorbeeld zwangerschapszwemmen, Centering Pregnancy of een andere vorm van zwangerschapsbegeleiding.

Kortom, een leuke, informatieve en actieve cursus met persoonlijke aandacht, die ook erg goed te combineren is met de cursus Fit na de bevalling en de cursus Babymassage.

* 6 bijeenkomsten van 1 ½ uur (waarvan 1 partneravond) én een Babymorgen

* de bijeenkomsten zijn ’s avonds van 19.30-21.00 uur

* cursus locaties Leeuwarden (Medisch Centrum Buitenhove), Dokkum (cbs Eben Haëzer), Burgum (Maxima Centrum Burgum) en Drachten (cbs De Spreng)

* kosten € 165,- (10 % korting bij lidmaatschap van “Thuisleven”, een service van Thuiszorg het Friese Land), inclusief informatie en koffie/thee

* Samen met thuiszorgorganisatie “Thuiszorg het Friese Land” biedt Rond Geboorte de Zwangerschapscursus Actief aan. Hierdoor kun je, afhankelijk van je verzekering en polisvoorwaarden, een gedeeltelijke- of zelfs volledige vergoeding krijgen voor het volgen van deze cursus. Informeer zelf bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Vergoeding Zwangerschapscursussen in 2019 – Independer

De volgende cursussen starten:

Dokkum

* Zwangerschapscursus Verkort Dokkum: 6, 13, 20 en 27 februari

* Zwangerschapscursus Actief Dokkum: 13, 21 en 28 maart, 4, 11 en 18 april (partneravond)

* zwangerschapscursus actief Dokkum: 6, 13, 20 en 27 juni, 4 en 11 juli (partneravond)

Leeuwarden

* Zwangerschapscursus Actief Leeuwarden: 11, 18 en 25 maart, 1, 8 en 15 april (partneravond)

* Zwangerschapscursus Actief Leeuwarden: 27 mei, 3, 17 en 24 juni, 1 en 8 juli (partneravond)

Burgum

* Zwangerschapscursus Actief Burgum: 26 februari, 5, 19 en 26 maart, 2 en 9 april (partneravond)

* Zwangerschapscursus Actief Burgum: 28 mei, 4, 11, 18 en 25 juni, 2 juli (partneravond)

Drachten

* Zwangerschapscursus Actief Drachten: 24 en 31 januari, 7, 14, 21 en 28 februari (partneravond)

* Zwangerschapscursus Verkort Drachten: 2, 9, 16 en 23 mei (partneravond)