Zwangerschapscursus Privé

De belangrijkste gebeurtenis in je leven: daar bereid je je goed op voor!

Wil je “last minute” nog een zwangerschapscursus volgen, volg je de cursus liever niet in een groep, ben je niet zo mobiel of heb je al eerder een zwangerschapscursus gevolgd? Dan is de Zwangerschapscursus Privé vast iets voor jou. Een zwangerschapscursus die je kunt volgen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

De Zwangerschapscursus Privé bestaat uit het geven van duidelijke informatie over zwangerschap, bevalling en kraamperiode, zodat je goed bent voorbereid en weet wat je kunt verwachten. Ook leer je ademhalings- en ontspanningstechnieken aan. Je partner is ook van harte welkom.

Inhoud:

• Uitleg bekken en bekkenbodem, anatomie en hormonen, start van de bevalling, houdingen tijdens de bevalling, ontsluitingsfase, persfase, geboorte van je kindje, eerste uren met je kindje en kraamperiode, tips voor de partner.

• Ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en perstechnieken.

De Zwangerschapscursus Privé is ook een ideale aanvulling op bijvoorbeeld zwangerschapszwemmen, Centering Pregnancy of een andere vorm van zwangerschapsbegeleiding.                                                                                                        Kortom, een leuke en informatieve cursus, die ook erg goed te combineren is met de cursus Fit na de bevalling en de cursus Babymassage.

* 2 bijeenkomsten van 2 uur, je partner kan één of beide bijeenkomsten bijwonen

* de bijeenkomsten zijn overdag of ’s avonds (in overleg)

* de cursus wordt bij je thuis gegeven

* kosten € 180,- (10 % korting bij lidmaatschap van “Thuisleven”, een service van Thuiszorg het Friese Land) en eventueel reiskosten (€ 0,25 per km), inclusief informatie

* Samen met thuiszorgorganisatie “Thuiszorg het Friese Land” biedt Rond Geboorte de Zwangerschapscursus Privé aan. Hierdoor kun je, afhankelijk van je verzekering en polisvoorwaarden, een gedeeltelijke- of zelfs volledige vergoeding krijgen voor het volgen van deze cursus. Informeer zelf bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Vergoeding Zwangerschapscursussen in 2019 – Independer