Zwangerschapscursus Verkort – Dokkum Leeuwarden Burgum Drachten

De belangrijkste gebeurtenis in je leven: daar bereid je je goed op voor!

De Zwangerschapscursus Verkort is bedoeld voor vrouwen die tijdens de zwangerschap, of in de verlofperiode, bewegen willen combineren met duidelijke informatie over zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Tijdens deze cursus werk je aan je conditie en spierkracht. Verder bestaan de bijeenkomsten uit het aanleren van ademhalings- en ontspanningstechnieken en krijg je houdings- en bewegingsinstructies.

Maar het blijft niet bij bewegen. Een groot deel van de bijeenkomsten bestaat uit het geven van duidelijke informatie over zwangerschap, bevalling en kraamperiode, zodat je goed bent voorbereid en weet wat je kunt verwachten. Tijdens de partneravond is ook je partner van harte welkom. De cursus wordt afgesloten met een gezellige Babymorgen, waarin ook informatie wordt gegeven over het opstarten van je eigen bewegingsactiviteiten.

Inhoud:

  • Uitleg bekken en bekkenbodem, anatomie en hormonen, start van de bevalling, houdingen tijdens de bevalling, ontsluitingsfase, persfase, geboorte van je kindje, eerste uren met je kindje en kraamperiode, tips voor de partner.
  • Ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en perstechnieken. Houdings- en bewegingsinstructies, oefeningen voor conditie en spierkracht.

Je hoeft niet sportief te zijn om deel te kunnen nemen aan deze cursus, de Zwangerschapscursus Verkort is voor iedereen geschikt. Ook is de Zwangerschapscursus Verkort een ideale aanvulling op bijvoorbeeld zwangerschapszwemmen, Centering Pregnancy of een andere vorm van zwangerschapsbegeleiding.

Kortom, een leuke, informatieve en actieve cursus met persoonlijke aandacht, die ook erg goed te combineren is met de cursus Fit na de bevalling en de cursus Babymassage.

* 4  bijeenkomsten van 2 uur (waarvan 1 partneravond) én een Babymorgen

* 3 bijeenkomsten ’s morgens en 1 bijeenkomst ’s avonds of 4 bijeenkomsten ’s avonds

* de Zwangerschapscursus Verkort kun je ook nog volgen in je verlofperiode

* cursus locaties Leeuwarden (Medisch Centrum Buitenhove), Dokkum (Eben Haëzer)), Burgum (Maxima Centrum Burgum), Drachten (De spreng)

* kosten € 165,- (10 % korting bij lidmaatschap van “Thuisleven”, een service van Thuiszorg het Friese land), inclusief informatie en koffie/thee

* Samen met thuiszorgorganisatie “Thuiszorg het Friese Land” biedt Rond Geboorte de Zwangerschapscursus Verkort aan. Hierdoor kun je, afhankelijk van je verzekering en polisvoorwaarden, een gedeeltelijke- of zelfs volledige vergoeding krijgen voor het volgen van deze cursus. Informeer zelf bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Vergoeding Zwangerschapscursussen in 2018 – Independer

De volgende cursussen starten (data en tijdstip worden in overleg gepland):

Dokkum

* Zwangerschapscursus Verkort Dokkum 19.30-21.30 uur: 6, 13, 20 en 27 februari 2019

* Zwangerschapscursus Verkort Dokkum: mei 2019

 

Leeuwarden

* Zwangerschapscursus Verkort Leeuwarden 19.30-21.30 uur: 7, 14, 21 en 28 januari (partneravond)

* zwangerschapscursus Verkort Leeuwarden: eind april/begin mei 2019

 

Drachten

* Zwangerschapscursus Verkort Drachten: 2, 9, 16 en 23 mei (partneravond)