Ervaringen

Recensies en aanbevelingen zijn ook te bekijken en te plaatsen via de Facebook pagina van Rond Geboorte

68 reacties op Ervaringen

  • Marije

    Reageerde op: 02/10/2018, 12:47 pm

    Lieve Margriet,
    Wederom een cursus actief bij jou gevolgd, voor de tweede keer maar niet minder fijn. Door de rustige en begripvolle manier van praten van Margriet heb ik een klein stapje extra vertrouwen gekregen tijdens mijn niet geweldige zwangerschap. Na een hele voorspoedige bevalling is ons meisje geboren in bad. Bij Margriet in de groep voelt het altijd veilig en vertrouwd, deze keer hebben we er een hele vrouwen/vriendinnen groep aan over gehouden waaronder bijna elke dag veel app contact is! Vanochtend hebben we de babymassage gedaan met 6 vrouwen en het was weer erg gezellig. Bedankt Margriet!

  • Jitske

    Reageerde op: 10/10/2017, 10:10 am

    Omdat ik in verwachting was van mijn eerste kindje, was ik van plan een cursus te gaan volgen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de zwanger actief groep bij Margriet.
    Via de kraammarkt in Drachten ben ik enthousiast geworden en sprak het mij gelijk erg aan. Samen met een vriendin heb ik me aangemeld.
    De cursus bleek een klein maar super gezellig clubje te zijn van 4 meiden.
    Ik heb er veel aan gehad, en heb vele vragen beantwoord gekregen.
    21 september is onze kleine meid Silke geboren, wij kijken nu al uit naar de baby ochtend!

  • Linda

    Reageerde op: 06/09/2017, 6:05 am

    De zwangerschapscursus actief bij Margriet gevolgd samen met drie andere dames. Erg leerzaam, vond het fijn dat we alle vragen konden stellen die we hadden, zodat ik met wat meer kennis de bevalling tegemoet ging. Tijdens de bevalling heb ik veel aan de ademhalingsoefeningen gehad die Margriet ons heeft geleerd!! Afgelopen maandag 28 augustus ben ik bevallen van een prachtige dochter Féline! We genieten ontzettend. Ik wil Margriet van harte bedanken voor de cursus en alles wat ze me heeft geleerd! Dankzij jou ging ik wat zekerder de bevalling tegemoet!

  • Nynke de Boer

    Reageerde op: 15/08/2017, 12:29 pm

    Heb thuis een privécursus Babymassage gehad van Margriet en hierbij de basis geleerd. Heerlijk om op deze manier met je kindje bezig te zijn! Het was een ontspannen sessie waarin Margriet duidelijk uitlegt hoe alles werkt en wat je moet doen. Heel fijn, vooral ook dat het thuis kon!

  • Bertina

    Reageerde op: 31/05/2017, 8:54 am

    Afgelopen Maart/April heb ik de zwangerschapscursus actief in Dokkum gevolgd. Het was een hele leerzame cursus waarin je naast ademhalingstechnieken ook veel informatie krijgt over de bevalling. Dit vond ik persoonlijk erg fijn.

    Onze dochter Lisanne is geboren op 28 Mei 2017.

  • Celeste

    Reageerde op: 14/04/2017, 2:11 pm

    Begin 2017 hebben wij een prive cursus gevolgd bij ons thuis onder leiding van Margriet. Het was een hele ontspannen, informatieve en gezellige cursus. Het heeft mijn angst voor de bevalling veranderd in het vertrouwen dat het ook mij zou gaan lukken en dat is gelukt! Op zondag 12 maart 2017 heb ik onze prachtig lieve zoon Marcus op de wereld mogen brengen. Tijdens deze bevalling heb ik zo ontzettend veel gehad aan de ademhaling technieken en puffen, daarvoor mijn dank!

    Tot (hopelijk) de volgende keer!

  • Pauline Jansen

    Reageerde op: 08/02/2017, 9:00 pm

    Ook ik heb eind 2016 de zwangerschaps cursus ‘Actief’ gevolgd bij Margriet. Omdat dit mijn eerste zwangerschap was, had ik heel erg de behoefte om kennis op te doen over wat me ongeveer te wachten stond tijdens de bevalling en hoe ik de weeën op kon vangen. Tijdens deze leuke en leerzame cursus verteld Margriet je alles over de laatste loodjes, de bevalling en een klein stukje kraamperiode.
    In een klein groepje van 4 leuke en gezellige dames was er ruimte voor vragen en persoonlijke input, wat ik erg fijn vond. Ook het actieve gedeelte was een leuk stukje van de cursus. Een beetje beweging in je laatste trimester kan natuurlijk nooit kwaad. En wat hebben we gelachen..
    Bedankt Margriet voor deze leuke, leerzame en gezellige cursus. Als ik ooit een tweede kindje op de wereld mag zetten en ik heb behoefte aan een cursus, dan weet ik je te vinden. Je bent een topper!
    Onze dochter Fleur is geboren op 2 januari 2017.

  • Lianne vd Meulen

    Reageerde op: 23/01/2017, 6:41 pm

    Tijdens mijn zwangerschap merkte ik dat ik enorm op zag tegen de bevalling. Zo erg dat het mijn ‘genieten van’ in de weg stond.
    Ik had me elders al ingeschreven voor een zwangerschapscursus maar ik was bang dat ik dat wegens mijn vermoeidheid niet vol zou kunnen houden.
    Mijn zus, die tegelijk met mij zwanger was, had bij Margriet al een afspraak gemaakt voor een privé cursus en vroeg of ik met haar mee wilde. Dit hebben we uiteindelijk gedaan en dat is mij super goed ‘bevallen’. We zijn voornamelijk bezig geweest met het bespreken van wat er nou precies gebeurd tijdens een bevalling en met verschillende ademhalingstechnieken. Dit heeft mij tijdens de bevalling enorm geholpen.
    Ik heb de privé cursus als ontspannen en duidelijk ervaren. Margriet legt alles prima uit en er is voldoende tijd voor vragen en/of herhaling.

    Margriet bedankt voor de cursus en wie weet tot ziens!

  • Jannie

    Reageerde op: 10/01/2017, 10:18 am

    Graag wilde ik een cursus volgen als voorbereiding op de bevalling. Ik wist niet zo goed wat ik wilde doen, alleen dat het niet te zweverig moest zijn. Toen ik de site van Margriet zag, wist ik dat ik dit wilde doen. Ik ben erg blij met mijn keuze. Margriet heeft ontzettend veel informatie en weet dit ook goed over te brengen. De combinatie van informatie en bewegen is ook erg fijn. Ik had behoefte aan meer herhaling dan eigenlijk gepland was, maar dat maakte Margriet niet uit en heeft de planning aangepast, zodat alles nog eens herhaald werd. Bedankt Margriet voor de fijne cursus.

  • Jose

    Reageerde op: 09/01/2017, 6:06 pm

    Ook ik heb de zwangerschapscursus Actief in het najaar van 2016 gevolgd. Twee jaar geleden had ik dit ook al gedaan tijdens de zwangerschap van onze eerste en ook bij de komst van de tweede had ik weer zin in deze cursus. Vooral het bewegen aan het eind van de zwangerschap is prettig. Daarnaast alles rondom de bevalling weer even opfrissen en een lekker avondje voor jezelf met je baby en gezellige meiden. Margriet is een ontspannen cursusleider met veel kennis en ervaring. Ik ben blij dat ik er voor gekozen heb om de cursus twee keer te volgen. Een aanrader voor iedereen die voor de eerste, tweede of zoveelste keer moeder wordt!

  • Emily van der Bij

    Reageerde op: 05/12/2016, 10:41 am

    Ik heb de zwangerschapscursus actief gevolgd bij Margriet en vond dat een hele leuke ervaring. In eerste instantie wilde ik goed leren ‘puffen’ zodat ik voor mijn gevoel goed voorbereid zou zijn. Dit is uitgebreid aan bod gekomen met verschillende ademhalingstechnieken. Daarnaast kregen we nuttige informatie, was er ruimte om ervaringen te delen en werd er ook nog bewogen. Voor mijn gevoel zijn alle dingen aan bod gekomen om zelfverzekerd de bevalling in te gaan. Dit gebeurde allemaal in een leuke groep met een ontspannen sfeer. Margriet is een topper en zorgde ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelde. Heel erg bedankt Margriet!!
    Abel is geboren op 1 november 🙂

  • Aukje van Oijen

    Reageerde op: 22/11/2016, 2:00 pm

    Twee jaar geleden de cursus “zwangerschap actief” al een keer gevolgd. Maar bij de tweede zwangerschap toch behoefte om alles nog een keer te herhalen. Dus wederom gekozen voor de cursus zwangerschap actief. Ontzettend leuk om nieuwe contacten te leggen en samen de bijzondere tijd die iedereen doormaakt te beleven.
    Tijdens deze cursus ook nog fysiek bezig te zijn vond ik erg fijn. Met de opgedane kennis en informatie mijn laatste weken van de zwangerschap en de bevalling goed door kunnen komen.
    15 oktober is onze prachtige dochter geboren.
    Bedankt Margriet!

  • Saskia

    Reageerde op: 21/11/2016, 11:06 am

    In september een hele leuke en gezellige Zwangerschapscursus Actief gevolgd bij Margriet. Veel informatie gekregen, actief bezig geweest, oefeningen gedaan en ademhalings- en ontspanningsoefeningen aangeleerd. De cursus is een goede voorbereiding op de bevalling. Bedankt Margriet!

  • Jiska Eelkema

    Reageerde op: 16/08/2016, 1:24 pm

    Ik heb de zwangerschapscursus actief gevolgd bij Margriet. Omdat dit ons eerste kindje is en je toch wel graag wat voorbereid wilde zijn op de bevalling, heb ik voor deze cursus gekozen. Je weet niet wat je te wachten staat, en kent veel ‘horror’ verhalen……., waardoor je toch wel een bepaalde spanning voor de bevalling ontwikkelt hebt. Dus dit was voor mij ook een reden om deze cursus te gaan volgen. Met de hoop om wat ademhalingstechnieken te leren, zodat je weet wat je eventueel kunt toepassen als de bevalling begint en tijdens de bevalling kunt toepassen. Ik vond de cursus gezellig, leerzaam en prettig. We hebben veel informatie gekregen, wat erg nuttig was. En ook de ademhalingsoefeningen heb ik goed kunnen toepassen tijdens het opvangen van de weeën! Ik vond het heel prettig om de techniek die we geleerd hadden toe te kunnen passen waardoor ik toch wel rustig kon blijven. Kortom de voorbereiding die ik gehoopt had om toe te kunnen passen is goed van pas gekomen. Ik ben dus erg blij met de cursus geweest!!! En Margriet geeft het ook heel erg leuk en ontspannend! Bedankt nogmaals. Op 18-07-2016 is onze prachtige dochter Benthe geboren!

  • Evelien Jorritsma

    Reageerde op: 15/07/2016, 9:42 am

    Bij Margriet op cursus geweest. Een mooie voorbereiding voor de bevalling, gezelligheid en bewegen op muziek.
    De laatste les was met de partners, goed om hen ook even up to date te maken! De bevalling was er (redelijk) een uit het boekje, mede mogelijk gemaakt door de goede voorbereiding! Mijn partner was steun en toeverlaat en we hebben een prachtig wonder op de wereld gezet genaamd Roos Lynne Jorritsma. Met 39 weken en 5 dagen geboren op 1 juli! Bedankt Margriet voor de leuke en goede voorbereidingscursus!

  • Saskia

    Reageerde op: 15/05/2016, 7:55 am

    In februari de zwangerschapscursus actief gevolgd. Informatie over de zwangerschap en bevalling afgewisseld met bewegen en ademhalings- en ontspanningoefeningen samen met andere zwangere dames. Vond de cursus erg leuk om ook de verhalen van anderen te horen, gezellig en heb er ook zeker iets aan gehad zowel aan de informatie als aan de oefeningen. En daarnaast nog even lekker bewegen! Van te voren wist ik niet of ik het wel wat zou vinden maar ben heel blij dat ik de cursus heb gevolgd.
    Margriet je doet het leuk en bedankt voor de fijne lessen!

    • Linda Dekker

      Reageerde op: 27/06/2016, 11:02 am

      Bij onze eerste zoon bij Margriet naar alle tevredenheid de privé cursus van twee momenten gedaan. Nu bij de tweede toch de behoefte een en ander te herhalen, maar twee keer leek me nu niet nodig. En ja hoor ook dat was mogelijk!

      Dus 1 keer bij Margriet geweest, alles kort herhaald en ook nu weer veel gehad aan haar informatie en oefeningen:

      Drie weken geleden thuis bevallen van onze tweede zoon.

      Bedankt Margriet voor je maatwerk!

  • Nienke

    Reageerde op: 25/04/2016, 12:51 pm

    Afgelopen periode heb ik met veel plezier de Zwangerschapscursus Actief gevolgd bij Margriet. Veel informatie, lekker bewegen en ademhalings- en ontspanningsoefeningen gedaan. De cursus werd op een hele plezierige manier gegeven: rustig, ontspannen en heel gezellig! Kortom een aanrader wanneer je je goed voor wilt bereiden op de bevalling!

  • Annelies

    Reageerde op: 03/02/2016, 3:41 pm

    Ook al was dit een tweede zwangerschap, het was weer leerzaam! Nuttige info en ontspannen sfeer. Samen met mijn vriendin heb ik dit gedaan wat ik erg bijzonder vond. Bedankt Margriet!

  • Tineke

    Reageerde op: 18/01/2016, 1:19 pm

    In mei/juni de Zwangerschapscursus Actief gevolgd bij Margriet. Wat ik er erg leuk aan vond was de combinatie van actief zijn (bewegen), ontspannnings- en ademhalingsoefeningen en de uitleg over de bevalling. Zeer leerzaam, een aanrader! In september ben ik bevallen van een prachtige dochter.

  • Ilse

    Reageerde op: 04/01/2016, 12:49 pm

    Ik heb de Zwangerschapscursus Actief gevolgd bij Margriet. Een leuke, gezellige en informatieve cursus waar ik veel aan heb gehad. Ook de ademhalings- en ontspanningsoefeningen heb ik goed toe kunnen passen tijdens de bevalling. In december zijn wij de trotse ouders geworden van een mooie en gezonde zoon!
    Margriet, heel erg bedankt voor de fijne en leerzame cursus!

  • Wytske de Groot-van Wieren

    Reageerde op: 10/10/2015, 10:02 am

    In mei/juni heb ik de zwanger en fitcursus bij Margriet gevolgd. Omdat het mijn eerste zwangerschap was wilde ik goed voorbereid zijn op de bevalling. De cursus was erg duidelijk en leerzaam, het was fijn om ervaringen uit te wisselen. Vooral de ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen kwam goed van pas tijdens de bevalling.

    Op 30 september 2015 is na een vlotte thuisbevalling onze dochter Maud geboren! Ze weegt 3660 gram en is 53 cm.
    Bedankt Margriet!

  • Anneke Zijlstra

    Reageerde op: 25/09/2015, 1:39 pm

    In mei/juni heb ik de zwangerschapscursus actief gevolgd in Dokkum met een leuke groep van 7 meiden. Omdat dit mijn eerste zwangerschap was, wilde ik mij graag goed voorbereiden. Mede door deze cursus wist ik tijdens mijn bevalling wat er ging gebeuren en waar ik aan toe was. Met de ademhalingsoefeningen die we bij deze cursus hebben geoefend kon ik meteen goed de weeën opvangen. Dit heeft mij enorm geholpen. Na een vlotte bevalling van 5,5 uur is op 10 september onze prachtige dochter Marijke geboren!
    Margriet, bedankt voor de fijne lessen!

  • Meintje

    Reageerde op: 12/08/2015, 12:28 pm

    In april heb ik de cursus gevolgd bij Margriet. Ondanks dat je veel op internet kunt lezen, is een stukje theorie op deze manier ook erg prettig. Ook de oefeningen zijn goed aan te leren, waardoor je het tijdens de bevalling goed op kunt pakken.
    Inmiddels in juni bevallen van een mooie dochter.
    Bedankt Margriet!

  • Ciska

    Reageerde op: 12/08/2015, 12:21 pm

    In april/mei heb ik de zwangerschapscursus gevolgd bij Margriet. Hier een hoop nieuwe dingen gehoord/geleerd ook aan de ontspannings oefeningen wat gehad. Doordat ik ben ingeleid, was het een korte heftige bevalling van maar 3,5 uur.. maar heb ik echt wel wat gehad aan wat ik geleerd heb. Op 20 mei is ons kleine meisje Silke geboren.

  • Johanna

    Reageerde op: 02/08/2015, 5:14 pm

    Ivm bekkeninstabiliteit was ik niet in staat de normale cursus te volgen. En is Margriet bij ons thuis geweest. De cursus rond geboorte heeft ze in een aantal uren prive gegeven. Dit was voor mij vooral heel prettig.
    Duidelijke uitleg, praktische oefeningen tav het opvangen van weeën en ontspannings oefeningen. Dankzij Margriet heb ik mijn bevalling heel goed kunnen doen.
    Nogmaals dankjewel!

  • Ellen Donker

    Reageerde op: 29/07/2015, 8:49 am

    Zwanger van een 2e kindje en dan een cursus gaan doen, heeft dat zin? Jazeker! Ik wist al hoe het was om een kindje te krijgen, maar tijdens de cursus heb ik waardevolle informatie gekregen. Daarnaast ook veel ‘oh ja momentjes’! Het was fijn om ontspanningsoefeningen te krijgen. Deze hebben me ook zeker geholpen tijdens de bevalling. Ook was het fijn en geruststellend om je ervaringen te delen met andere aanstaande moeders.
    Uiteindelijk zijn wij 5 juli de ouders geworden van een 2e zoon: Jorn!

  • Froukje

    Reageerde op: 03/07/2015, 2:47 pm

    In april ben ik begonnen met de zwangerschapscursus van Rond Geboorte. Het is ons eerste kindje en daarom leek het mij heel informatief om hieraan mee te doen. Ik heb veel van Margriet kunnen leren, veel dingen kom je nu tegen en hebben tijdens de bevalling echt geholpen. Ook mijn man heeft er op de laatste ‘partneravond’ veel aan gehad.
    In juni is ons eerste kindje geboren, een jongetje.
    Mede door de positieve en leerzame cursus gaat het heel voorspoedig met ons!

  • Maaike

    Reageerde op: 26/06/2015, 2:11 pm

    Vanaf eind maart 2015 heb ik de Zwangerschapscursus Actief gevolgd bij Margriet met als doel alvast bewust met de bevalling bezig te zijn en me hierop voor te bereiden.
    Ik vond de cursus erg leuk, leerzaam en gezellig. Er werd, in een kleine groep (6 dames), veel aandacht besteed aan o.a. theorie, ontspannings- en ademhalingsoefeningen en oefeningen voor het bekken.
    Op 6 juni ben ik thuis bevallen van onze prachtige zoon. Ik kon me erg goed ontspannen (gedurende de hele 24 uur) dankzij de geleerde oefeningen en ‘puftechnieken’ en heb de bevalling dan ook als iets heel moois ervaren.

  • Tryntsje

    Reageerde op: 04/04/2015, 8:00 am

    Eind vorig jaar heb ik de zwangerschapscursus bij Margriet gevolgd. Tijdens de cursus kregen we informatie, hebben we actieve en ontspanningsoefeningen gedaan en was er daarnaast ruimte om ervaringen/vragen te delen. Er was een hele veilige en gezellige sfeer. Tijdens de bevalling heb ik de kennis en ademhalingsoefeningen uit de cursus goed kunnen gebruiken. Ik wist wat me ongeveer stond te wachten en hoe ik daarop kon reageren met behulp van de ademhaling. Het lukte me daardoor om rustig en ontspannen te blijven. Het resultaat was onze prachtige dochter Jildou.
    Vanochtend was het vervolg van de zwangerschapscursus: de koffie-ochtend met Margriet en de andere dames uit mijn cursusgroep. Het was heel leuk om iedereen weer te zien en alle baby’s te bewonderen. Het bijkletsen werd gecombineerd met een introductieles baby massage. Jildou vond het heerlijk!

    Bedankt Margriet, veel succes met Rond Geboorte.

  • Femke Postma

    Reageerde op: 25/03/2015, 9:50 am

    Ik heb veel gehad aan de zwangerschapscursus Actief!
    Het is een mooie combinatie van theorie, beetje actief en ontspanningsoefeningen.
    Bij beide bevallingen heb ik veel gehad aan de ontspanningsoefeningen, hierdoor kon ik de weeën goed opvangen.
    Margriet verteld op een leuke manier over de bevalling en alles wat daarbij hoort. Ook heeft ze verschillende tips. Voor mij gaf het rust om te weten hoe het ongeveer zou verlopen.
    Het delen met andere groepsleden over het zwanger zijn deed me goed. Margriet had een heerlijk kopje koffie of thee voor ons klaar!

  • Mireille

    Reageerde op: 09/03/2015, 9:17 am

    In september 2014 gestart met de cursus. Een leuke groep dames die allemaal hun eerste kindje verwachtten.
    Veel duidelijke informatie en tips gekregen. En elke keer weer heel gezellig. Daarom liep het ook telkens wel uit denk ik.
    Helaas heb ik de geleerde technieken niet echt kunnen toepassen doordat ik hele zware rugweeën heb gehad en door alle draadjes en kabeltjes niet van bed af kon om een andere houding te proberen.
    De baby-ochtend was zeer geslaagd. Zo leuk om al die verschillende kindjes te zien! En van de hele groep maar één kindje wat na de uitgerekende datum kwam. Toch niet helemaal zoals Margriet het tijdens de lessen heeft gezegd, haha.

  • Tjitske

    Reageerde op: 24/02/2015, 3:00 pm

    Ons meisje is geboren! Haar naam is Lea.
    En wat ging de bevalling een stuk makkelijker dankzij alle informatie en tips van Margriet.
    Dankzij haar cursus wist ik precies in welke fase van de bevalling ik zat en wat ik ongeveer nog kon verwachten.
    Ook de ademhalingsoefeningen hebben mij geholpen.

    Behalve dat het handig was vond ik de cursus ook erg gezellig en relaxed.

    Margriet, bedankt!

    Tjitske

  • Esther

    Reageerde op: 06/02/2015, 6:32 pm

    Vorig jaar november de zwangerschapscursus actief gevolgd. Gezellige en leerzame bijeenkomsten gehad. Naast theorie ook nog lichamelijke beweging en tips.
    Tijdens mijn bevalling veel gehad aan de cursus.
    Deze cursus dan ook aanbevolen bij andere naasten.

  • Tiny

    Reageerde op: 06/02/2015, 11:37 am

    Op 23 januari 2015 zijn wij trotse ouders geworden van Vajèn. De thuisbevalling is prima gegaan. Eerst kon ik goed gebruiken maken van de ademhalingsoefeningen en later kwam het wegpuffen van de weeen goed van pas. De Cursus bij Rondgeboorte heeft dan ook zeker goed geholpen en zou ik iedereen aanraden. Het is niet alleen leerzaam, maar ook erg gezellig en zo hou je er ook leuke contacten aan over! Onze meid is nu alweer twee weken oud en het gaat prima met haar!

  • Rowena

    Reageerde op: 27/01/2015, 8:05 am

    Hallo!
    Ook ik heb de zwangerschapscursus bij Margriet gevolgd.
    Het was een zeer leuke en leerzame ervaring..
    Vooral de puf en ademhalingsoefeningen hebben bij mij zeker geholpen!
    In November ben ik bevallen van ons zoontje, de puf technieken van Margriet hebben mij er goed doorheen gesleept.
    Het is echt een aanrader 😉 om met een zekerder gevoel van je zwangerschap te genieten en de bevalling in te stappen.

    Onze kleine man is nu alweer 10 weekjes.

  • Miranda

    Reageerde op: 26/01/2015, 7:41 am

    De cursus van Margriet is fijn geweest, op deze manier ging ik niet zonder iets te weten mijn bevalling in. Ook waren het vier gezellige bijeenkomsten!

  • Linda Dekker

    Reageerde op: 21/12/2014, 6:11 pm

    Tijdens mijn zwangerschap was ik op zoek naar iemand die mij in theorie kon uitleggen wat een bevalling inhoudt en daarbij had ik behoefte aan tips om de weeën goed door te kunnen komen. Ook wilde ik iemand die mijn man op manvriendelijke wijze 😉 aanwijzingen kon geven om mij bij te kunnen staan. Die persoon heb ik zeker bij Rond Geboorte gevonden! Voor mij, en mijn partner, was het perfect dat we er voor konden kiezen een privé cursus te krijgen.

    Doordat ik wist in welke fase van de bevalling ik zat en door alle ademhalingstechnieken die ik van Margriet heb geleerd heb ik mijn heftige bevalling zonder pijnstilling doorstaan. We hebben een prachtige zoon gekregen. Margriet hartelijk dank! Voor iedereen die geen behoefte heeft aan een volledige zwangerschapscursus met anderen raad ik zeker haar privé cursus aan!

  • Olga

    Reageerde op: 10/12/2014, 6:53 am

    “In de pauze van de voorlichtingsavond in het MCL kwam ik voor het eerst in gesprek met Margriet. Omdat ik meteen een goed gevoel had bij Margriet en bij wat ze vertelde, heb ik me kort daarna ingeschreven voor de zwangerschapscursus actief. De cursus is een combinatie van informatie, bewegen en ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Bovenal zijn het gezellige avonden waarop ervaringen, vragen en ook eventuele angsten worden gedeeld. Margriet is een rustige vrouw, waarbij ik me heel veilig en begrepen voelde. We hadden een erg gezellige groep! Het bewegen met al die dikke buiken is prettig en soms ook best lachwekkend. We hebben wat af gelachen. De partneravond was informatief en gezellig. Ook onze ‘terugkomochtend’ met baby’s was erg leuk. Ineens allemaal kersverse mama’s bij elkaar. Margriet heeft duidelijk plezier in haar werk en is bij elk verhaal weer even enthousiast.

    Mijn bevalling was verre van ideaal, maar ik heb zeker veel gehad aan de cursus. Vantevoren was ik bang dat ik zou gaan hyperventileren en/of in paniek zou raken, maar het tegenovergestelde was waar. Ik was rustig en kon de (rug)weeën goed wegpuffen. Het is fijn om toch wat handvatten te hebben… Daarom zou ik de cursus zeker aanraden!”

  • Nynke van der Veen

    Reageerde op: 22/11/2014, 6:46 pm

    De cursus van Margriet was waardevol.
    De informatie was goed gedoseerd en er was altijd ruimte voor vragen.
    De sfeer in de groep was ook goed. Margriet zorgt voor een veilige sfeer, waarbinnen een ieder zich op zijn gemak voelt en het geleerde op eigen wijze toe kan passen.

  • Marlies Sevinga

    Reageerde op: 18/11/2014, 7:24 am

    Na lang zoeken op internet kwam ik op de site van Margriet. Ik wist niet zo goed wat ik nou wilde voor cursus, maar ‘praatgroepje’ wilde ik sowieso niet, een beetje in beweging mocht ook wel 🙂 Aangezien ik wat (te) lang gezocht had was ik misschien wat laat, maar er was nog plaats bij de groep in Leeuwarden. De laatste (partner)avond viel op mijn uitgerekende datum….dat was dus even afwachten of ik daar wel bij kon zijn.

    Margriet is een hele leuke, gezellige vrouw die enthousiast kan vertellen over de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Ik heb erg veel aan de ademhalingsoefeningen gehad. Ik wilde mijzelf wat onder controle kunnen houden tijdens de bevalling, alleen had ik geen idee hoe ik dat moest aanpakken. Met de oefeningen van Margriet is dat zeker gelukt! Ook de bewegingsoefeningen waren leuk en heel goed te doen.

    De laatste avond konden ik en mijn partner niet bijwonen omdat toen onze dochter Sanne is geboren. Margriet ontzettend bedankt voor de leuke cursus!

  • Miriam

    Reageerde op: 30/10/2014, 1:26 pm

    Vorig jaar de zwangerschaps cursus gevolgd bij Margriet
    Daarna is ze bij ons thuis geweest voor babymassage ook erg leuk en leerzaam.
    Vanmorgen had ik een mailtje met felicitatie voor Wessel zijn eerste verjaardag. Erg leuk en attent.

    Groetjes Miriam, Rene en Wessel

  • Riël Hettinga

    Reageerde op: 06/10/2014, 6:11 pm

    Ik ben erg blij dat ik de Zwangerschapscursus Actief heb gevolgd bij Margriet. Tijdens de cursusavonden worden alle fases van de bevalling uitgebreid behandeld met theorie, bespreek je de vorderingen en eventuele “kwaaltjes” en vragen met je medecursisten die nagenoeg rond dezelfde datum zijn uitgerekend. Daarnaast werk je aan je conditie dmv. een laagdrempelige work-out en leer je ontspannings- en ademhalingstechnieken aan die je kunt gebruiken tijdens de bevalling. De cursus heeft mij een goede voorbereiding gegeven op de bevalling. Ik wist nu goed wat ik wanneer kon verwachten qua weeën en pijn en doormiddel van de ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen kon ik de weeën goed opvangen en wegpuffen. Hierdoor bleef ik rustig en kon ik mij goed focussen. Ik zou deze handige, informatieve en gezellige cursus iedereen aanraden. Bedankt Margriet!

  • Marije

    Reageerde op: 01/10/2014, 8:37 am

    De cursus bij Margriet was een hele gezellige en informatieve.
    Ik heb er zeker wat aan gehad; ik was af en toe best angstig voor de bevalling, maar doordat ik steeds onthield dat ik rustig moest blijven en dat ‘iedere wee nooit meer terug komt’ kon ik de weeën heel goed weg ademen en werd na een super voorspoedige en snelle bevalling onze prachtige zoon Floris geboren!
    De verloskundige die tijdens 4 cm kwam kijken zei dat ze bijna nooit zo’n lage bloeddruk had gemeten, ik was heel relaxed zei ze, en ook de uiteindelijke verloskundige was verbaasd over de voorspoedige verloop van de bevalling.
    Ook hebben we gelachen tijdens de bijeenkomsten met de andere gezellige groep vrouwen!
    Margriet heeft een hele lieve persoonlijkheid en stelt je gerust wanneer je het nodig hebt, ik vind daarom de cursus ‘actief’ een aanrader tijdens de eerste zwangerschap. Combinatie van bewegen en ademhalingen plus informatie.

  • Aukje

    Reageerde op: 10/09/2014, 3:30 pm

    Vooral tijdens een eerste zwangerschap komen er heel wat vragen. Bij mij tenminste wel. Door een cursus te volgen bij Margriet heb ik een goede voorbereiding gehad voor de bevalling. Wat gaat er allemaal gebeuren en wat kun je verwachten. Al is elke zwangerschap en bevalling anders, toch is het goed om te weten hoe het hele proces in principe verloopt. Ook de ademhalingsoefeningen kwamen goed van pas. Ook tijdens de zwangerschap heb ik deze goed kunnen gebruiken. En het was heel lekker om tijdens de zwangerschap te kunnen blijven bewegen. Leuk, gezellig en informatief om te doen. En nu kan ik genieten van een prachtige dochter!

  • kim

    Reageerde op: 09/09/2014, 9:42 am

    Ik ben blij dat ik de zwangerschapscursus bij Margriet heb gevolgd. Dit was een goede voorbereiding op de bevalling. Margriet haar persoonlijkheid maakte de cursus af. Er was goede uitleg, persoonlijke aandacht en een goede balans tussen theorie en praktijk! Ik zou hem iedere zwangere vrouw aanraden. Helaas is mijn grote vraag die elke bijeenkomst weer naar voren kwam onbeantwoord gebleven.
    Hoe voelt een wee… Ik heb een spoedkeizersnede gehad, dus de theorie die ik heb gekregen was voor mij helaas niet van toepassing. Wel heb ik heel veel gehad aan de ademhalingsoefeningen en de tips omtrent je houding. Een echte aanrader!

  • Anna Nynke

    Reageerde op: 01/09/2014, 4:16 pm

    Voor de eerste keer zwanger! Natuurlijk had ik van vriendinnen en collega’s wel ‘ns gehoord over dat wat er komt kijken bij een zwangerschap, maar zwanger zijn moet je ervaren. Om toch enigszins voorbereid te zijn en ervaringen uit te kunnen wisselen, ging ik op zoek naar een zwangerschapscursus. In de verloskundige praktijk vond ik een folder van ‘Rond geboorte’. De tekst op de site sprak mij aan. De locatie, de tijden en de duur van de lessen waren bovendien ideaal. Het feit dat de lessen in kleine groepen wordt gegeven, maakt de cursus heel persoonlijk. Margriet kent de cursisten bij naam en is oprecht geïnteresseerd in hen. Op basis van eigen ervaring vertelt ze rustig over dat wat er gaat gebeuren; hoe kondigt de bevalling zich aan en waar moet je op letten. Ook zaken die, zoals ze zelf zegt ‘niet op verjaardagsfeestjes worden besproken’ komen aan bod. Behalve theorie, is er ook tijd om te bewegen en wordt er aandacht geschonken aan ademhalingstechnieken, die thuis kunnen worden geoefend. Tijdens de laatste avond wordt het geleerde nogmaals uitgelegd aan de partners. Na in eerste instantie enkele vage en onschuldige ‘buikkrampen’, die geleidelijk aan regelmatiger en vervolgens heel snel heftiger werden, werd ons dochtertje Lysanne Tsjitske op 12 juli 2014 geboren. ’n Wondertje! Hoewel voor mij de bevalling te snel ging om al het geleerde goed in praktijk te kunnen brengen, herinnerde ik mij wel de ademhalingstechnieken. Dankzij Margriet, heb ik de rust kunnen bewaren! Ook ik kan de cursus aanraden, ’n cursus die zeker zal ‘bevallen’. Bedankt!!

  • Andrea

    Reageerde op: 14/05/2014, 7:53 pm

    Via de verloskundigepraktijk kwam ik in aanraking met Rond Geboorte. Ik wilde heel graag enige houvast kunnen hebben tijdens de bevalling dmv. ontspannen en ademhaling ook ivm. hyperventilatie.
    Zodoende terecht gekomen bij Margriet. Spannend om er de eerste keer naartoe te gaan, maar een leuke groep meiden en Margriet die mij erg op mijn gemak stelde, gewoon door wie ze is. Ik wilde dus erg graag leren ontspannen en ademhalen. Dit is ook zeer nuttig gebleken tijdens mijn bevalling. Ik ben met 38 weken ingeleid vanwege zwangerschapssuiker. Al snel volgde er een weeënstorm en ik kon ze nog maar nauwelijks wegpuffen, maar doordat ik goed de weeën op kon vangen kwam er geen hyperventilatie! Al snel werd het kraantje naar beneden gedraaid zodat ik wat rust tussendoor kon hebben. Ik vroeg naar pijnstilling, maar de verloskundige vertelde mij dit niet te doen, omdat ik tussendoor zo goed kon ontspannen! En daar gingen we weer met de woorden te puffen: de-ze wee komt nooit meer teruuuuuug.. En weer ademen! Uiteindelijk mocht ik persen, dat was even een omschakeling. Hoe zit het ook alweer precies! Opeens wat mogen doen met de weeën! Werkelijk nog gedacht aan de woorden van Margriet, als je mag persen heb je binnen 1,5 uur je kind op je borst! Inderdaad na een bevalling van 7 uurtjes waarvan 1 uur persen mocht ik onze zoon Aiden op mijn borst houden! Intens gelukkig!

    Reuze blij ben ik geweest met deze cursus en vooral het leren puffen. Droog oefenen lijkt heel gek op de cursus maar je oefent het echt voor in de praktijk!
    Margriet reuze bedankt voor je geduld en de leerzame lessen! Ik kan het iedereen aanraden!

  • Andrea Hobma

    Reageerde op: 12/05/2014, 2:27 pm

    Na heel wat folders gelezen te hebben, gekozen voor cursus van Margriet. Al gelijk de eerste dag een goed gevoel bij deze keuze.
    Het is een veelzijdige cursus waarin ik vooral de ademhalings- en ontspanningsoefeningen erg gewaardeerd heb.

    Dat ik deze ook al nodig zou hebben voor de bevalling, had ik niet verwacht, maar des te handig.
    Na een botsing met de auto en een val van de trap, blijkt onze kleine meid, nu 37 week, in stuit te liggen. Tijdens poging tot draaien, heb ik gebruik gemaakt van de ademhalingsoefeningen van de cursus. Draaien is niet gelukt. Vier dagen later breken de vliezen, drie uur later wordt Amber via keizersnee geboren.

    Veel meegemaakt in de zwangerschap, maar een prachtige dochter als resultaat.

    Bedankt Margriet en medecursisten voor een luisterend oor en goede begeleiding.

    Liefs Andrea en Sytse

  • Dorenda

    Reageerde op: 08/05/2014, 8:33 am

    Beste lezer,

    Ook ik heb de zwangerschapscursus actief gedaan.
    Van te voren riep ik, dat heb ik niet nodig, dat lijkt me niks.

    Maar naarmate de zwangerschap vorderde kreeg ik bij het lopen last van een bilspier. Een teken van of een verkeerde houding, of teveel hooi op mijn vork.

    Dus wat rond gekeken wat er te bieden viel. Zwemmen leek me ook leuk, maar in een doelgroepenbad, daar stond ik niet om te springen.
    Zodoende kwam ik uit bij deze website.
    Ook adviseerde mijn verloskundige mij te leren ontspannen. Daar krijg je bepaalde ademhalingstechnieken voor.

    Het zijn informatieve avonden, van te voren worden je verwachtingen besproken, en er bestaan geen gekke vragen.
    Door deze cursus wist ik hoe ik tijdens de bevalling moest handelen..
    Bijvoorbeeld dat een perswee als poepen kan aanvoelen.

    Ook de bekkenbodem is heel belangrijk, nu na de bevalling ben ik druk bezig deze spieren te oefenen. Het schijnt zelfs dat een vrouw haar hele leven er belang bij heeft. Margriet leert je dit allemaal.

    Vorige week ben ik bevallen van een prachtdochter Lynna.
    We zijn heerlijk aan het genieten.

    Dit is een cursus wat ik iedereen zou aanraden.
    Want vooral bij een eerste weet je niet wat je te wachten staat.

    Groeten,

    Dorenda

  • Folkje

    Reageerde op: 25/04/2014, 7:18 am

    Us leaf tevreden famke, Janieke.
    Geboren op 12-4-14 om 12:12.

    In mijn zwangerschap heb ik getwijfeld of ik een zwangerschapscursus zou gaan doen.
    Hier heb ik geen moment spijt van gehad, we hadden namelijk een erg gezellige groep meiden en een leuke cursusleidster Margriet:)
    Het was elke week weer een avond om naar uit te kijken. Om ervaringen met elkaar te delen, even lekker te klagen, maar ook om leuke gebeurtenissen te delen! Daarnaast kregen we veel informatie van Margriet over wat ons kan helpen tijdens de bevalling en de daarbij horende ademhalingstechnieken. Ook het bewegen tijdens de lessen was lekker!

    Tijdens mijn bevalling heb ik de weeën goed kunnen opvangen door de geoefende ademhalingstechnieken.

    Ik heb geen moment spijt gehad van de cursus en raad het ook alle zwangere vrouwen aan!
    Bedankt, Margriet en bedankt dames!

    Tot in juni! Dan zien we elkaar terug en geven we onze kleintjes een babymassage:)

  • Linda Jelsma

    Reageerde op: 24/04/2014, 11:06 am

    Onze lieve Daan! Geboren op 5-4-2014

    Trotse ouders en zussen zijn Klaas, Linda, Sanne en Emma

  • Sandra Blokzijl

    Reageerde op: 18/04/2014, 1:14 pm

    Prachtige baby Sven, samen met zijn mooie zus Tess.
    Trotse ouders zijn Sandra en Klaas.

  • Lammie

    Reageerde op: 18/04/2014, 11:07 am

    Mooie kleine Dinayra!

  • Lammie

    Reageerde op: 18/04/2014, 11:05 am

    De Zwangerschapscursus van Rond Geboorte zou ik zeker aanraden!
    Mijn bevalling was zeer zwaar door de weeënopwekkers die ik toegediend kreeg.
    De weeën heb ik door de ademhaling en het puffen zeer goed doorstaan, en na 5 en een half uur werd onze dochter geboren: mooie kleine Dinayra!

  • Hinke

    Reageerde op: 05/03/2014, 6:25 pm

    Tijdens mijn zwangerschap was ik eerst niet van plan een cursus te volgen, maar toen ik eenmaal gestopt was met werken toch maar besloten de cursus ‘actief’ te gaan volgen bij Margriet, kan nooit kwaad dacht ik. De avonden waren erg leerzaam met veel info over de zwangerschapskwaaltjes, bevalling, kraamtijd etc. en een stukje actief bewegen. We hadden een leuke groep en konden zo ook onze ervaringen van de zwangerschap met elkaar delen. Nadat we allemaal bevallen waren hebben we nog een babymorgen gedaan met een minicursus babymassage, wat ook erg leuk was!

    Achteraf ben ik heel blij dat ik de cursus heb gevolgd. Vooral tijdens de bevalling had ik veel aan de ademhalingsoefeningen en het ‘puffen’. Ik kon zo de weeën goed opvangen en ontspannen. Ik zou iedereen deze cursus aanraden bij Margriet. Zij is een lieve, geïnteresseerde vrouw met goede, bruikbare info en handige tips.

    Nogmaals heel erg bedankt!
    Groetjes en ik hoop je nog eens tegen te komen:)
    Hieronder onze mooie Nieck, 8 weken oud.

  • Saskia Juinen

    Reageerde op: 27/01/2014, 9:12 pm

    “Zo, wat puf jij de weeën netjes weg! Keurig”: een compliment dat ik in het ziekenhuis ontving tijdens mijn bevalling dankzij Margriet en de pufcursus die ik bij haar gevolgd heb. Ik ben zo blij dat ik deze cursus heb gevolgd! Niet alleen was het leerzaam om de ademhalingstechnieken te oefenen (eerst lacherig, later serieus door iedereen meegeoefend). Maar het was ook fijn om mijn zwangerschapsperikelen te delen met de andere aanstaande moeders en met Margriet. Het voelde heel warm en veilig om me op deze manier voor te bereiden op de bevalling. Ook de terugkomdag en babymassage waren erg gezellig! En er is zelfs al sprake van een reünie over 6 maanden! Ik had het in ieder geval voor geen goud willen missen!

  • Desiree van Gelden

    Reageerde op: 08/01/2014, 2:25 pm

    Ik heb me om laten praten door mijn moeder en mijn schoonzus om toch maar een zwangerschapscursus te volgen. En wat was ik opgelucht dat ik het toch maar heb gevolgd.
    Ik heb tijdens mijn weeën en mijn bevalling ontzettend veel aan het puffen gehad, waardoor het een droombevalling is geweest.

    Onze Indi is nu bijna 11.5 week.

  • Feikje Huizinga

    Reageerde op: 28/12/2013, 1:08 pm

    Een erg leuke cursus waarin informatie over de bevalling, bewegen op muziek en ontspanningsoefeningen elkaar goed afwisselen. Elke week was het weer uitkijken naar de cursus! Wat zo fijn was dat je ook andere aanstaande mama’s ontmoet die allemaal rond dezelfde tijd zijn uitgerekend en hetzelfde doormaken en je dit met elkaar kunt delen…de kwaaltjes, maar ook zeker de leuke dingen! Ook was er altijd ruimte om iets te delen met de groep en kwam Margriet met goede tips en informatie.
    De ontspanningsoefeningen hebben mij goed geholpen om de weeën weg te puffen, waardoor ik met een goed gevoel kan terug kijken naar mijn bevalling. Met deze cursus was ik “zo goed als dit kan” voorbereid op de bevalling. Inmiddels is iedereen van de cursus mama van prachtige kindjes en hebben we nog steeds contact. We zien elkaar weer bij een baby ochtend, ook georganiseerd door Rond Geboorte.

  • Hannah van Dijk

    Reageerde op: 14/11/2013, 4:56 pm

    Ik heb de zwangerschapscursus gevolgd bij Margriet toen ik 37 weken zwanger was. Dit was aan de late kant, maar we hebben het gered! De ademhalingstechnieken (die je overigens niet zo op internet kan leren) hebben mij goed geholpen. De verpleegsters zeiden al: volgens mij heb jij een zwangerschapscursus gevolgd! De eerste keer vond ik het mee puffen best genant, maar omdat iedereen toch wel mee doet, valt het uiteindelijk wel mee. Als je uiteindelijk gaat bevallen bekommer je je er echt niet meer om hoe je eruit ziet. Het is mij na een zeer zware bevalling toch gelukt ons kleine jongetje natuurlijk op de wereld te zetten.
    Toen mijn zoontje 13 weken was, heb ik ook de babymassage gevolgd. Dit is ook erg leuk. Het is heerlijk om op deze manier contact te hebben met je kleintje en na de massage valt hij ook erg makkelijk in slaap.

    Op alle vragen die je stelt aan Margriet krijg je volledig antwoord, hoe genant je vragen ook zijn, niets is te gek voor haar! Ze is een erg fijne vrouw die je goed begeleid.

    Kortom, echt een aanrader om de cursussen bij Margriet te volgen.

  • Lotte van der Werff

    Reageerde op: 12/11/2013, 10:09 am

    Ik heb de zwangerschapscursus actief gevolgd. Ik wilde graag iets doen tijdens de zwangerschap zodat ik me goed voor kon bereiden op de bevalling. Op internet kun je tegenwoordig ook alles vinden, maar ik wilde ook nog iets actiefs doen. Margriet geeft je duidelijk uitleg over alles wat je wil weten.
    Ik heb metname heel veel gehad aan de ademhalingstechnieken. Hierdoor lukte het om de weeën goed op te vangen tijdens de weeënstorm die ik had.
    De partneravond was ook goed. Leuk om al die mannen daar te zien zitten. Die van mij heeft flink mee gepuft tijdens de bevalling. 😉
    Margriet is een heel fijn iemand. Ze neemt echt de tijd voor je.
    Kortom een aanrader!

    Onze kleine Sven is inmiddels alweer 10 weken..

  • Eva Toth

    Reageerde op: 11/11/2013, 7:59 pm

    Ik heb de Zwangerschapscursus Actief gevolgd. Het was echt leuk, gezellig en leerzaam. Margriet heeft mijn vragen goed beantwoord en mij handige tips gegeven. De partneravond vond ik ook heel goed qua inhoud en sfeer. 🙂

  • Sabine Huisman

    Reageerde op: 08/11/2013, 5:22 pm

    Ik heb de zwangerschapscursus gevolgd, dat vond ik heel fijn. Veel geleerd op het gebied van ademhalingstechnieken en houdingen, maar ook het proces hoe de baby in de buik groeit en hoe een bevalling verloopt. Ook informatie gekregen over de borstvoeding. Margriet is een hele lieve en zorgzame vrouw, die je op je gemak stelt en daarnaast ook erg deskundig is, iemand bij wie je met je vragen terecht kunt.

    Een echte aanrader, want je leert ook andere zwangere meiden kennen, ikzelf heb ook nog steeds contact met de meesten.

    Ook heb ik met mijn kleintje de babymassage gedaan, dit was wederom erg leuk en leerzaam. En mijn kleine vriendje was helemaal relaxed na de massage:)

  • Marije Cras

    Reageerde op: 08/11/2013, 4:57 pm

    Bij Margriet de Zwangerschapscursus en Babymassage gedaan, heb het als heel leuk en relaxed ervaren. Had echt veel aan haar tips en trucs. Mijn lieve kleine meid vond de massage heerlijk, dus ben blij dat ik de technieken nu weet, zodat ik het vaker kan gaan doen.

  • Sjoukje Nijboer

    Reageerde op: 08/11/2013, 1:18 pm

    Ik heb de Zwangerschapscursus gevolgd bij Margriet en heb dat heel positief ervaren. Ik heb er veel van geleerd, voelde me hierdoor helemaal voorbereid op de bevalling. Ik heb nog steeds contact met de meiden die de cursus samen met mij hebben gevolgd.

    Vanochtend heb ik nog een babymassage gevolgd bij Margriet en dit was ook erg leuk en leerzaam.

  • Miriam van der Zanden

    Reageerde op: 16/10/2013, 7:13 am

    Mijn vriend wilde graag dat ik een zwangerschapscursus zou volgen, zodat we goed voorbereid zouden zijn. Na meerdere positieve reacties van anderen die de cursus gevolgd hadden, ben ik 27 september begonnen met zwangerschapscursus verkort omdat ik toen al 33 weken zwanger was.
    Meteen na de eerste cursus was ik blij dat ik me opgegeven had.
    De ochtenden cursus gevolgd en mijn partner en ik keken uit naar de partneravond, zodat we allebei voorbereid zouden zijn.
    Deze avond staat gepland op 16-10-2013.
    Inmiddels zijn we trotse ouders van Wessel geboren op 13-10-2013, geboren met 36 wk en 5 dagen 3520 gram.
    Dus de partneravond is niet meer nodig, maar heb de tips en ademhalingsoefeningen goed kunnen toepassen. En ondanks dat mijn partner geen cursus heeft bijgewoond heeft hij me goed gesteund.

  • Marloes

    Reageerde op: 12/10/2013, 6:49 pm

    Zowel de zwangerschapscursus actief als de cursus babymassage gevolgd, allebei erg leuk! Een goede mix van informatief en gezelligheid! Leuk om zo ook andere meiden te leren kennen die hetzelfde meemaken. De cursussen gevolgd bij mijn 2e zwangerschap, maar zeker een toegevoegde waarde geweest!
    Dankjewel Margriet voor de leuke lessen tijdens deze bijzondere periode!

  • Margriet Wieldraaijer

    Reageerde op: 09/10/2013, 7:08 am

    Op deze pagina vind je mooie, bijzondere, ontroerende verhalen en foto’s over de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *