Zwangerschapscursus Actief – Dokkum Leeuwarden Burgum

De belangrijkste gebeurtenis in je leven: daar bereid je je goed op voor!

Rond Geboorte geeft de Zwangerschapscursus Actief live zodra het kan (en waar nodig nog digitaal), met inachtneming van de Corona maatregelen en de 1,5 meter afstand regel. Heb je vragen of wil je meer informatie, neem vooral contact op!

De Zwangerschapscursus Actief is een informatieve en actieve cursus, met duidelijke en praktische informatie over zwangerschap, bevalling en jong ouderschap.

Tijdens deze cursus ben je lekker actief bezig en leer je ademhalings- en ontspanningsoefeningen aan. Daarnaast wordt er op een positieve en nuchtere manier duidelijke en praktische informatie gegeven over de zwangerschap, bevalling en jong ouderschap, zodat je goed bent voorbereid en weet wat je kunt verwachten. Tijdens de partneravond is ook je partner van harte welkom. De cursus wordt afgesloten met een gezellige Babymorgen, waarin ook tips worden gegeven over de eerste periode samen met je kindje.

Inhoud:

  • Uitleg bekken en bekkenbodem, anatomie en hormonen, start van de bevalling, houdingen tijdens de bevalling, ontsluitingsfase, persfase, geboorte van je kindje, eerste periode samen met je kindje, tips voor de partner.
  • Ontspannings- en ademhalingsoefeningen, perstechnieken. Aandacht voor bewegen en oefeningen.

Je hoeft niet sportief te zijn om deel te kunnen nemen aan deze cursus, de Zwangerschapscursus Actief is voor iedereen geschikt. Ook is de Zwangerschapscursus Actief een ideale aanvulling op bijvoorbeeld zwangerschapszwemmen, Centering Pregnancy of een andere vorm van zwangerschapsbegeleiding.

Kortom, een nuchtere, informatieve en actieve cursus met persoonlijke aandacht, die ook erg goed te combineren is met de cursus Fit na de bevalling en de cursus Babymassage.

* 4 bijeenkomsten van 19.30-21.30 uur (waarvan de laatste avond een partneravond) én een Babymorgen

* cursus locaties Leeuwarden (Medisch Centrum Buitenhove), Dokkum (cbs Eben Haëzer), Burgum (Maxima Centrum/Bewegingscentrum Reset)

* kosten € 170,- (10 % korting bij lidmaatschap van “Thuisleven”, een service van Thuiszorg het Friese Land), inclusief informatie en koffie/thee. Daarnaast krijg je een goedgevulde GOODYBAG cadeau!

* samen met thuiszorgorganisatie “Thuiszorg het Friese Land” biedt Rond Geboorte de Zwangerschapscursus Actief aan. Hierdoor kun je, afhankelijk van je verzekering en polisvoorwaarden, een gedeeltelijke- of zelfs volledige vergoeding krijgen voor het volgen van deze cursus. Informeer zelf bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Vergoeding Zwangerschapscursussen in 2021 – Independer

De volgende cursussen starten:

Dokkum

* Zwangerschapscursus Actief: 19 en 26 augustus, 2 en 9 september

* Zwangerschapscursus Actief: 18 en 25 november, 2 en 9 december

Leeuwarden

* Zwangerschapscursus Actief: 30 augustus, 6, 13 en 20 september

* Zwangerschapscursus Actief: 29 november, 6, 13 en 20 december

Burgum (19.00-21.00 uur)

* Zwangerschapscursus Actief: 17, 24 en 31 augustus, 7 september

* Zwangerschapscursus Actief: 16, 23 en 30 november, 7 december