Zwangerschapscursus Privé

De belangrijkste gebeurtenis in je leven: daar bereid je je goed op voor!

Wil je “last minute” nog een zwangerschapscursus volgen, volg je de cursus liever niet in een groep, ben je niet zo mobiel, heb je al eerder een zwangerschapscursus gevolgd of wil je online een cursus volgen? Dan is de Zwangerschapscursus Privé vast iets voor jou. Een nuchtere en positieve zwangerschapscursus die je kunt volgen op een tijdstip dat jou/jullie het beste uitkomt.

De Zwangerschapscursus Privé bestaat uit het geven van duidelijke en praktische informatie over de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling, zodat je goed bent voorbereid en weet wat je kunt verwachten. Ook leer je ademhalings- en ontspanningsoefeningen aan. Je partner is ook van harte welkom.

De Zwangerschapscursus Privé wordt op maat gegeven: het tijdstip, aantal bijeenkomsten en de inhoud van de cursus wordt in overleg afgesproken. Mogelijke onderwerpen die aan bod kunnen komen:

• Uitleg bekken en bekkenbodem, anatomie en hormonen, start van de bevalling, houdingen tijdens de bevalling, ontsluitingsfase, persfase, geboorte van je kindje, eerste periode samen met je kindje, tips voor de partner.

• Ontspannings- en ademhalingsoefeningen, perstechnieken.

De Zwangerschapscursus Privé is ook een ideale aanvulling op bijvoorbeeld zwangerschapszwemmen, Centering Pregnancy of een andere vorm van zwangerschapsbegeleiding. Kortom, een leuke en informatieve cursus die ook erg goed te combineren is met Fit na de bevalling en de cursus Babymassage.

* 2 bijeenkomsten van 2 uur overdag of ‘s avonds, je partner kan één of beide bijeenkomsten bijwonen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een “opfriscursus” van 1 bijeenkomst van 2 uur.

* de cursus wordt bij je thuis of online gegeven, een combinatie is ook mogelijk.

* kosten € 115,- voor 1 bijeenkomst en € 220,- voor 2 bijeenkomsten (10 % korting bij lidmaatschap van “Thuisleven”, een service van Thuiszorg het Friese Land) en eventueel reiskosten (€ 0,25 per km).

* samen met thuiszorgorganisatie “Thuiszorg het Friese Land” biedt Rond Geboorte de Zwangerschapscursus Privé aan. Hierdoor kun je, afhankelijk van je verzekering en polisvoorwaarden, een gedeeltelijke- of zelfs volledige vergoeding krijgen voor het volgen van deze cursus. Informeer zelf bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Vergoeding Zwangerschapscursussen in 2024 – Independer