Zwangerschapscursus Verkort met Partner- Dokkum Burgum

De belangrijkste gebeurtenis in je leven: daar bereid je je goed op voor!

Ben je op zoek naar een korte Zwangerschapscursus samen met je partner en wil je je goed voorbereiden op de bevalling? Dan is de Zwangerschapscursus Verkort met Partner vast iets voor jullie! Een nuchtere en positieve Zwangerschapscursus die in kleine groepen wordt gegeven op 2 avonden.

De Zwangerschapscursus met Partner bestaat uit het geven van duidelijke en praktische informatie over de zwangerschap, bevalling en de eerste weken na de bevalling, zodat je goed bent voorbereid en weet wat je kunt verwachten. Ook leer je ademhalings- en ontspanningsoefeningen aan én laten we massagetechnieken zien. Daarnaast worden er veel praktische tips gegeven voor jou en je partner en is er veel tijd voor jullie vragen.

Inhoud:

  • anatomie en hormonen, start van de bevalling, weeën, houdingen tijdens de bevalling, ontsluitingsfase, persfase, geboorte van je kindje, eerste weken na de bevalling, praktische tips voor de partner.
  • Ontspannings- en ademhalingsoefeningen en massagetechnieken

De Zwangerschapscursus Verkort met Partner is ook een ideale aanvulling op bijvoorbeeld zwangerschapszwemmen, Centering Pregnancy of een andere vorm van zwangerschapsbegeleiding.

Kortom, een nuchtere, informatieve en praktische cursus met persoonlijke aandacht, die ook erg goed te combineren is met de cursus Fit na de bevalling en de cursus Babymassage.

* 2 avonden van 2 uur (19.30-21.30 uur)

* cursus locaties: Dokkum (Eben Haëzer)), Burgum (Maxima Centrum)

* kosten € 99,- (10 % korting bij lidmaatschap van “Thuisleven”, een service van Thuiszorg het Friese land), inclusief informatie en koffie/thee met wat lekkers.

* samen met thuiszorgorganisatie “Thuiszorg het Friese Land” biedt Rond Geboorte de Zwangerschapscursus Verkort aan. Hierdoor kun je, afhankelijk van je verzekering en polisvoorwaarden, een gedeeltelijke- of zelfs volledige vergoeding krijgen voor het volgen van deze cursus. Informeer zelf bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Vergoeding Zwangerschapscursussen in 2024 – Independer

De volgende cursussen starten:

Dokkum

* Zwangerschapscursus Verkort met Partner: 4 en 11 juli

* Zwangerschapscursus Verkort met Partner: 10 en 17 oktober

Burgum

* Zwangerschapscursus Verkort met Partner: 9 en 16 juli

* Zwangerschapscursus Verkort met Partner: 8 en 15 oktober